• AMHLAF0066526.jpeg
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet.
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet el 18 febrer 1982 al Museu de l'Hospitalet. En aquesta fotografia, davant de tot un seguit de gent molt activa culturalment al barri del Centre que va donar suport decidit al naixement de la important entitat cultural Hospitalenca Cine Club l'Hospitalet, el el seu principal impulsor i primer president, en Joaquim Company i Prats, darrera, amb barba, va exposar els objectius de l'entitat amb la presència del regidor responsable del Museu de l'Hospitalet, Paco Candel, el director del Museu, Francesc Marcé, l'alcalde Juan Ignacio Pujana, i el regidor de Cultura, Ensenyament i Esports Amadeu Juan, aquí a la fotografia parlant.
    Associacions i entitats
    Culturals i socio culturals
    Cine Club l'Hospitalet
    Cultura
    Arts visuals
    Cinema
    Equipaments culturals
    Museu de l'Hospitalet
    Vida quotidiana
    Vida social
  • AMHLAF0066527.jpeg
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet.
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet el 18 febrer 1982 al Museu de l'Hospitalet. En aquesta fotografia, davant de tot un seguit de gent molt activa culturalment al barri del Centre que va donar suport decidit al naixement de la important entitat cultural Hospitalenca Cine Club l'Hospitalet, el el seu principal impulsor i primer president, en Joaquim Company i Prats va exposar els objectius de l'entitat amb la presència del regidor responsable del Museu de l'Hospitalet, Paco Candel, el director del Museu, Francesc Marcé, l'alcalde Juan Ignacio Pujana, i el regidor de Cultura, Ensenyament i Esports Amadeu Juan, aquí a la fotografia parlant.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066530.jpeg
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet.
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet el 18 febrer 1982 al Museu de l'Hospitalet. En aquesta fotografia, davant de tot un seguit de gent molt activa culturalment al barri del Centre que va donar suport al naixement de la important entitat cultural Hospitalenca Cine Club l'Hospitalet, el el seu principal impulsor i primer president, en Joaquim Company i Prats, exposa els objectius de l'entitat amb la presència del regidor responsable del Museu, Paco Candel, l'alcalde Juan Ignacio Pujana i el regidor de Cultura, Ensenyament i Esports Amadeu Juan.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066529.jpeg
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet.
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet el 18 febrer 1982 al Museu de l'Hospitalet. En aquesta fotografia, davant de tot un seguit de gent molt activa culturalment al barri del Centre que va donar suport decidit al naixement de la important entitat cultural Hospitalenca Cine Club l'Hospitalet, el el seu principal impulsor i primer president, en Joaquim Company i Prats va exposar els objectius de l'entitat amb la presència del regidor responsable del Museu de l'Hospitalet, Paco Candel, el director del Museu, Francesc Marcé, l'alcalde Juan Ignacio Pujana, i el regidor de Cultura, Ensenyament i Esports Amadeu Juan. Entre el públic es poden reconèixer, entre d'altres, a Lluís Crespo, Alfons Flores, Glòria Valera, Artur Arranz, Jordi Homs, Josep Flo, Teresa Flo, José Miguel Fernández, Jaume campreciós i Marià Riera.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066531.jpeg
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet.
    Presentació del Cine Club L'Hospitalet el 18 febrer 1982 al Museu de l'Hospitalet. En aquesta fotografia, davant de tot un seguit de gent molt activa culturalment al barri del Centre que va donar suport decidit al naixement de la important entitat cultural Hospitalenca Cine Club l'Hospitalet, el el seu principal impulsor i primer president, en Joaquim Company i Prats, va exposar els objectius de l'entitat amb la presència del regidor responsable del Museu, Paco Candel, l'alcalde Juan Ignacio Pujana, aquí a la fotografia parlant, i el regidor de Cultura, Ensenyament i Esports Amadeu Juan.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066557.jpeg
    II Mostra de Curtmetratges del Països Catalans. Taula Rodona.
    Taula Rodona, moderada per Josep Mª Forn, sobre la problemàtica del curtmetratge a Catalunya realitzada al Cinema Oliveras durant la segona edició de la Mostra de Curtmetratges del Països Catalans el 1985.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066561.jpeg
    I Mostra de Curtmetratges del Països Catalans.
    El fundador i primer president del Cine Club L'Hospitalet fa el parlament d'inauguració de les projeccions de la Primera Mostra de Curtmetratges dels Països catalans al Cinema Oliveras el 1984
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066552.jpeg
    Activitat del Cine Club L'Hospitalet. Cinema mut amb música en directe amb el pianista Joan Pineda. Pista del Centre Catòlic.
    A banda de les activitat organitzades setmanalment, entre les moltes activitats puntuals en diferents llocs de la ciutat que va organitzar el Cine Club L'Hospitalet (12 hores seguides de cinema de terror, fantàstic, d'aventures, de comèdia, en diferents edicions, a l'Aula de Cultura Sant Josep, cinema a la fresca els estius al pati de la Biblioteca de can Sumarro o a la piata del Casino del Centre etc.) el 24 d'abril de 1985 es va oferir una sessió golfa de la pel·lícula muda La Chute de la maison Usher, de Jean Epstein (1928), exemple de l'exploració que l'avantguarda artística francesa feia a les seves creacions cinematogràfiques, amb acompanyament magistral al piano del mestre Joan Pineda, especialitzat en aquest tipus d'acompanyaments pianístics de cinema mut, com es feia a principis del s. XX i fins a la invenció del cinema sonor als anys trenta, que va tenir lloc a la pista del Centre Catòlic de l'Hospitalet, amb bona assistència de públic, com s'observa a la fotografia, tenint en compte l'hora d'inici de la projecció, les 23h.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066558.jpeg
    Primera sessió de cinema del Cine Club L'Hospitalet al Cinema Oliveras.
    El 19 de febrer de 1982, a les 21h. del vespre va tenir lloc la primera sessió de cinema del Cine Club L'Hospitalet al Cinema Oliveras, amb la projecció de la pel·lícula Novecento de Bernardo Bertolucci, amb una sala gairebé plena, com s'observa a la fotografia. Des de la seva presentació en societat, mitjançant una carta enviada a molta gent activa culturalment a la ciutat, realitzada el 12 de febrer de 1982 i fins el dia d'aquesta primera projecció, el Cine Club tenia va donar d'alta a més de 150 socis. El Cinema Oliveras havia estat reformat íntegrament feia pocs anys i comptava amb una esplèndida i molt còmoda sala de projeccions, dotada dels millors avenços tècnics de l'època. L'acord amb l'empresari i propietari d'aquest cinema, Jaume Campreciós, va permetre al Cine Club comptar amb una magnífica sala d'exhibició de la seva programació setmanal, fet que va significar un tret de modernitat i professionalitat característic del Cine Club L'Hospitalet que l'allunyava de les esforçades i incòmodes sessions d'altres cineclubs d'antany. Aquestes sessions, realitzades sempre en dimarts al vespre mentre es van mantenir en aquest cèntric cinema, situat al c/ Baró de Maldà núm. 6, gairebé a la Plaça de l'Ajuntament, fins el tancament i enderroc d'aquest cinema, el 1989.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066546.jpeg
    Assemblea de la Federació de Cine Clubs de Catalunya, 23 de febrer de 1985
    El dissabte 23 de febrer de 1985, va tenir lloc, a la sala d’actes de l’Aula de Cultura del barri de Sant Josep de l’Hospitalet, organitzada pel Cine Club L'Hospitalet i la Federació Catalana de Cine Clubs i amb el suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet, l’Assemblea de la Federació Cine Clubs de Catalunya. A la fotografia, en primer pla, en Jordi Valldeperas i Almazan, membre de la junta directiva del Cine Club L'Hospitalet amb la seva parella, na Montserrat Badell i Ros durant el dinar de germanor.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066636.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    Finalment, va tenir lloc, la nit del 15 de juny, al Pati de la Biblioteca Can Sumarro, important masia de la ciutat totalment restaurada i reconvertida en Biblioteca el 1983, l'Acte de Cloenda. Per aquest acte de cloenda, la comissió organitzadora de la Mostra, en la que van participar, a part de membres del Cine Club L'Hospitalet diferents i significats agents culturals de l'època com el Grup d'Acció Teatral (GAT), l'esplai El CAU i responsables de diferents Aules de Cultura de la ciutat, en Pere Pinyol Martínez, home de teatre, ex gerent del GAT, llavors director de l'Aula de Cultura de Sant Josep, coordinador de l'acte, va voler recrear uns estudis cinematogràfics, "Sumarro's Films", com es pot llegir a la fotografia, amb els diferents espais (entrada als estudis, aquí amb uns okupas punkies recreada, entre altres, per l'actriu i membre de la cooperativa GAT Pepa Calvo i escenari, tarima per l'orquestra, bar, etc) units per una via on passava una càmera filmant un de travelling de tot el que passava aquella nit. El ple va ser absolut i l'èxit d'aquest acte va situar el Cine Club l'Hospitalet com a una de les més importants entitats culturals de la ciutat i amb més poder de convocatòria. De fet aquest acte va inspirar als nous responsables polítics del Patronat Municipal de Cultura sorgits de les eleccions municipals de 1983 la creació del Festival l'Estiu a Ciutat, la primera edició del qual es va presentar i inaugurar l'any 1985 a l'Acte de Cloenda de la 2ª Mostra de Curtmetratges, al mateix Pati de Can Sumarro. En aquest mateix espai de Can Sumarro, el Cineclub va organitzar després, durant molts estius, sessions de cine a l'aire lliure anomenades "Cinema a la fresca" que tenien un gran èxit de públic.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066637.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    En Jaume Campreciós, propietari i empresari del Cinema Oliveras, seu de les projeccions regulars dels dimarts a la nit del Cine Club l'Hospitalet fins que aquest va ser enderrocat el 1989 (quan van passar a fer-se al Rambla Cinemes, també de la seva propietat) i on es van fer també les projeccions dels curts presentats a la Mostra, entra al recinte dels suposats estudis cinematogràfics, el Pati de la Biblioteca Can Sumarro, acompanyat de la seva dona. Pèrit industrial i empresari cinematogràfic de l’Hospitalet de Llobregat, Jaume Campreciós Pujol va morir el 2017 a l’edat de 85 anys. Va ser un apassionat del cinema, que va seguir la tradició iniciada pel seu pare, que va arribar a ser propietari de 7 sales de cinemes a l'Hospitalet de Llobregat i 5 a Cornellà. Un dels seus fills va heretat la passió i afició pel cinema i la saga ha arribat a la tercera generació. Jaume Campreciós va ser un dels fundadors de l'ACEC (Àrea Catalana d'Exhibició Cinematogràfica) el 1985 ocupant el càrrec de president durant deu anys.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066640.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    Finalment, va tenir lloc, la nit del 15 de juny, al Pati de la Biblioteca Can Sumarro, important masia de la ciutat totalment restaurada i reconvertida en Biblioteca el 1983, l'Acte de Cloenda. Per aquest acte de cloenda, la comissió organitzadora de la Mostra, en la que van participar, a part de membres del Cine Club L'Hospitalet diferents i significats agents culturals de l'època com el Grup d'Acció Teatral (GAT), l'esplai El CAU i responsables de diferents Aules de Cultura de la ciutat, en Pere Pinyol Martínez, home de teatre, ex gerent del GAT, llavors director de l'Aula de Cultura de Sant Josep, coordinador de l'acte, va voler recrear uns estudis cinematogràfics, amb els diferents espais (entrada als estudis, escenari, tarima per l'orquestra, bar, etc) units per una via on passava una càmera filmant un plano amb travelling, com s'observa a la fotografia, de tot el que passava aquella nit. El ple va ser absolut i l'èxit d'aquest acte va situar el Cine Club l'Hospitalet com a una de les més importants entitats culturals de la ciutat i amb més poder de convocatòria. De fet aquest acte va inspirar als nous responsables polítics del Patronat Municipal de Cultura sorgits de les eleccions municipals de 1983 la creació del Festival l'Estiu a Ciutat, la primera edició del qual es va presentar i inaugurar l'any 1985 a l'Acte de Cloenda de la 2ª Mostra de Curtmetratges, al mateix Pati de Can Sumarro. En aquest mateix espai de Can Sumarro, el Cineclub va organitzar després, durant molts estius, sessions de cine a l'aire lliure anomenades "Cinema a la fresca" que tenien un gran èxit de públic.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066632.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    Finalment, va tenir lloc, la nit del 15 de juny, al Pati de la Biblioteca Can Sumarro, important masia de la ciutat totalment restaurada i reconvertida en Biblioteca el 1983, l'Acte de Cloenda. Per aquest acte de cloenda, la comissió organitzadora de la Mostra, en la que van participar, a part de membres del Cine Club L'Hospitalet diferents i significats agents culturals de l'època com el Grup d'Acció Teatral (GAT), l'esplai El CAU i responsables de diferents Aules de Cultura de la ciutat, en Pere Pinyol Martínez, home de teatre, ex gerent del GAT, llavors director de l'Aula de Cultura de Sant Josep, coordinador de l'acte, va voler recrear uns estudis cinematogràfics, amb els diferents espais (entrada als estudis, com s'observa a la fotografia, escenari, tarima per l'orquestra, bar, etc) units per una via on passava una càmera filmant un de travelling de tot el que passava aquella nit. Veiem entrar aquí a Miguel Montes, actor, cap tècnic i membre de la Cooperativa Grup d'Acció Teatral (GAT) de l'Hospitalet acompanyat de la seva filla i de la seva dona Anna, rebuts per Sebastià Badia i Glòria Valera, membres de la comissió organitzadora de l'Acte de Cloenda. Al fons, Carme Arranz, membre també de la comissió organitzadora, reb l'actriu i membre de la cooperativa GAT Minerva Álvarez.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066643.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    Per aquest acte de cloenda, que va tenir lloc la nit del 15 de juny de 1984 al pati de la biblioteca de Can Sumarro, la Comissió organitzadora, en la que van participar diferents agents culturals de l'època com el Grup d'Acció Teatral (GAT) i els directors de les diferents Aules de Cultura de la ciutat, en Pere Pinyol Martínez, home de teatre llavors director de la de Sant Josep, coordinador de l'acte, va voler recrear uns estudis cinematogràfics, amb els diferents espais (entrada als estudis, escenari, tarima per l'orquestra, bar, etc) units per una via de travelling, com s'observa a la fotografia. El ple va ser absolut i l'èxit d'aquest acte va situar el Cine Club l'Hospitalet com a una de les més importants entitats culturals de la ciutat amb més poder de convocatòria. En aquest mateix espai el Cineclub va organitzar després, durant molts estius, sessions de cine a l'aire lliure anomenades "Cinema a la fresca" que tenien un gran èxit de públic.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066633.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    Els actors presentadors de l'Acte, que representaven a un parell d'estrelles de Hollywood dels anys vint que rebien els convidats a un gran estudi cinematogràfic per fer entrega d'uns premis, a l'entrada als estudis disposats a rebre els convidats, a l'inici de l'Acte.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066635.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    Francisco Javier Luque Tenorio i la seva companya Carmen rebuts pels actors presentadors el dia de l'Acte de Cloenda de la Mostra. Paco Luque, fa formar part el Col·lectiu Penta, que va rodar un documental sobre la figura i la mort del maquis anarquista hospitalenc Quico Sabater. En aquells moments era resident a Vic amb la seva companya i els seus fills. Poc després de la seva tornada a l'Hospitalet, Luque s'integraria al Cine Club l'Hospitalet, del que seria president el 1992, i seria director de l'Aula de Cultura de Bellvitge durant una bona colla d'anys.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066623.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    L'alcalde de l'Hospitalet, Juan Ignacio Pujana, dalt de tot de l'escenari amb els presentadors de la gala de cloenda.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066624.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    Els actors presentadors de l'Acte, que representaven a un parell d'estrelles de Hollywood dels anys vint, que rebien els convidats a un gran estudi cinematogràfic per fer entrega d'uns premis, baixant amb parsimònia l'escala de l'escenari principal després de finalitzar l'acte.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066607.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    Per aquest acte de cloenda, que va tenir lloc la nit del 15 de juny de 1984 al pati de la biblioteca de Can Sumarro, la Comissió organitzadora, en la que van participar diferents agents culturals de l'època com el Grup d'Acció Teatral (GAT) i els directors de les diferents Aules de Cultura de la ciutat, en Pere Pinyol Martínez, home de teatre llavors director de la de Sant Josep, coordinador de l'acte, va voler recrear uns estudis cinematogràfics, amb els diferents espais (entrada als estudis, escenari, tarima per l'orquestra, bar, com el de la fotografia, on s'observa el cartell anunciador la la Mostra, etc) units per una via de travelling. El ple va ser absolut i l'èxit d'aquest acte va situar el Cine Club l'Hospitalet com a una de les més importants entitats culturals de la ciutat amb més poder de convocatòria. En aquest mateix espai el Cineclub va organitzar després, durant molts estius, sessions de cine a l'aire lliure anomenades "Cinema a la fresca" que tenien un gran èxit de públic.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066608.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    Moderada pel cofundador del Cine Club L'Hospitalet i membre del comité organitzador de la 1ª Mostra de Curtmetratges dels Països catalans, Joan Egea i Andreu, aquesta Taula Rodona va abordar la temàtica de la Mediterrània com a nexe d'unió cultural entre els pobles que hi tenen accés a aquest mar. Els convidats van ser el polític i escriptor Ignasi Riera, l'actor i cantautor Ovidi Montllor i l'escriptor Jaume Fuster. L'acte va tenir lloc a la l'avui desapareguda Sala d'Actes de l'Ateneu de Cultura Popular quan aquesta entitat tenia encara la seva seu a l'edifici municipal l'Harmonia. Entre els assistents, es poden distingir, a primera fila, socis i sòcies històriques de l'Ateneu de Cultura Popular com en Rafael Ferrer i la Pilar Cuyàs i les germanes Audí, l'impressor, escaquista i membre de la Junta directiva del Cine Club Ignasi Archs i el president d'Òmnium Cultural l'Hospitalet, vice-president de l'Ateneu de Cultura Popular i regidor de l'ajuntament Enric Vila i de la Hoz, en primer terme, amb corbata i ulleres.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066609.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    Moderada pel cofundador del Cine Club L'Hospitalet i membre del comité organitzador de la 1ª Mostra de Curtmetratges dels Països catalans, Joan Egea i Andreu, aquesta Taula Rodona va abordar la temàtica de la Mediterrània com a nexe d'unió cultural entre els pobles que hi tenen accés a aquest mar. Els convidats van ser el polític i escriptor Ignasi Riera, l'actor i cantautor Ovidi Montllor i l'escriptor Jaume Fuster. L'acte va tenir lloc a la l'avui desapareguda Sala d'Actes de l'Ateneu de Cultura Popular quan aquesta entitat tenia encara la seva seu a l'edifici municipal l'Harmonia.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066610.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    Per aquest acte de cloenda, que va tenir lloc la nit del 15 de juny de 1984 al pati de la biblioteca de Can Sumarro, la Comissió organitzadora, en la que van participar diferents agents culturals de l'època com el Grup d'Acció Teatral (GAT) i els directors de les diferents Aules de Cultura de la ciutat, en Pere Pinyol Martínez, home de teatre llavors director de la de Sant Josep, coordinador de l'acte, va voler recrear uns estudis cinematogràfics, amb els diferents espais (entrada als estudis, escenari, tarima per l'orquestra, bar, etc) units per una via de travelling, i on passaven moltes coses, com un duel d'espasa, com s'observa a la fotografia. El ple va ser absolut i l'èxit d'aquest acte va situar el Cine Club l'Hospitalet com a una de les més importants entitats culturals de la ciutat amb més poder de convocatòria. En aquest mateix espai el Cineclub va organitzar després, durant molts estius, sessions de cine a l'aire lliure anomenades "Cinema a la fresca" que tenien un gran èxit de públic.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066614.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    Jordi Valldeperas i Almazán, secretari del Cine Club l'Hospitalet, amb perilla i ulleres i un paper a la mà, poc després d'anunciar un dels premiats. Al seu costat, en Joaquim Company i Prats, president del Cineclub l'Hospitalet, l'actor Pep Guinyol al costat d'un dels premiats i de la seva companya actriu presentadora.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet
  • AMHLAF0066598.jpeg
    Primera Mostra de curtmetratges Països Catalans, del 13 al 15 de juny de 1984
    L'alcalde Juan Ignacio Pujana és atès al recinte on va tenir lloc l'acte d'entrega de premis i de cloenda de la Mostra, el pati de la Biblioteca Can Sumarro, pel col·laborador de l'acte i cofundadoe de la llibreria Els Pins del c/ Josep Mª de Sagarra, Sebastià Badia i per un reporter de ràdio l'Hospitalet.
    Cultura
    Cinema
    Cine Club L'Hospitalet